Wat is een doula?

 

Het woord ‘doula’ komt uit het Grieks en betekent vrij vertaald ‘dienende vrouw’.

In deze moderne tijd is een doula een ervaren en opgeleide vrouw die aanstaande ouders doorlopend fysiek en emotioneel ondersteunt tijdens hun spannende reis doorheen de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Zij zorgt ervoor dat ouders alles leren wat nodig is om geïnformeerde keuzes te kunnen maken en helpt hen te geloven in zichzelf.

 

Onze weg

 

In 2013 werden Leen en Bram tijdens hun eerste zwangerschap overvallen door een gevoel van grote verantwoordelijkheid. Ze stonden niet enkel in voor de zorg voor henzelf, maar ook een ander wezentje was volledig afhankelijk van hen.

Hun zoektocht naar informatie was begonnen en hoe meer ze lazen over zwangerschap en bevallen, des te duidelijker het werd dat ze de meest natuurlijke weg wilden volgen. Ze wilden terug leren luisteren naar hun instinct.

 

De bevalling van hun zoontje was vooral voor Leen een alles transformerende gebeurtenis. Nog steeds kijken zij hier met een enorm warm gevoel op terug.

Dankzij een goede begeleiding kregen ze alle informatie die nodig was om de juiste keuzes te maken en dat maakte hen sterk en deed hen geloven in hun eigen kracht.

 

Na de kraamtijd voelde Leen het vuur branden vanbinnen, ze moest en zou anderen ook begeleiden tijdens dit wondermooie proces.

Ze volgde de opleiding tot doula en voelde tijdens haar eerste stage al meteen dat dit haar roeping is.

Leen wil ouders terug in hun kracht zetten en hen helpen om ook van hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd een onvergetelijke ervaring te maken.

 

Wens jij een persoonlijke begeleiding tijdens deze wonderlijke periode in jullie leven?  Neem dan gerust contact met ons op.